Την ώρα που η ποδοσφαιρική υφήλιος προετοιμάζεται για το Μουντιάλ, η Εθνική ομάδα δίνει την Πέμπτη φιλικό στη Μάλτα (19:00). Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του τεστ αυτού επανέλαβε πως στόχος είναι το ελληνικό συγκρότημα να επιστρέψει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, αρχής γενομένης από το Euro 2024. Παράλληλα, ο Ουρουγουανός τεχνικός προανήγγειλε δοκιμές και ευκαιρίες στα δύο τεστ που θα γίνουν. Αναλυτικά, μίλησε για:

το ματς με τη Μάλτα: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες με άλλα συστήματα. Ναι θα είναι διαφορετικό για εμάς. Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες – γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ – να δείξουν πράγματα στον προπονητή.»

την απουσία της Ελλάδας από το Μουντιάλ: «Αυτός είναι ο στόχος. Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική. Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League – που πήγαμε καλά – έχουμε τώρα 2 επιλογές. Τα προκριματικά που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα play offs. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση».

τις απουσίες που έχει η Εθνική: «Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει. Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια στη συνέχεια, τα προκριματικά».
 

Πηγή: sport-fm.gr